MAMA 
Книги онлайн от списание Мама
Уважаеми читатели,

Поради доказаното и непрекъснато нарастващо търсене на книгите от поредицата на издателство Бестселър “Книги от списание Мама” започваме тяхното публикуване в интернет.

За да имате достъп до тези книги е необходимо да закупите потребителски номер и парола за всяка отделна книга.

Заявката и описание на процедурата по закупуването са в приложения файл. Кликнете върху него или го съхранете на вашия компютър и следвайте указанията.

Attached Files:

zayavka_mama_knigi.doc zayavka_mama_knigi.doc (76 KB)
За повече информация:
тел. 02/865 11 21, 66 51 59
e-mail: mama@techno-link.com
Кърмене
Автор: проф. д-р Лиляна Трифонова
Книгата отразява пълно съвременните схващания за значението на кърменето като най-съществената част от рационалното хранене на бебето, както и повече от 30-годишния научноизследователски и практически опит на автора в тази област.
Книгата дава аргументиран отговор на въпросите за кърменето, които всяка майка си задава, още докато е бременна. Читателките са единодушни: от нея научават много повече за кърменето, отколкото от който и да било друг източник. Намират конкретни отговори точно на тези въпроси, които си задават.
В книгата информацията е поднесена пълно, но същевременно кратко и ясно. Освен ненатрапливо, но убедително поднесените безспорни предимства на майчиното мляко за здравето на детето и за самата майка, книгата съдържа специална програма за успешно кърмене, в която са включени особеностите на кърменето в първите дни след раждането, времетраене на кърменето, интервали между кърменията, от какво се влияе образуването и отделянето на мляко, как да се поддържа млечната секреция, подготовка за кърменето, грижи за гърдите след кърменето, изцеждане на кърмата, как да се съхранява изцедената кърма, достатъчно ли е кърмата и какво да направите, ако тя не е достатъчно, как да се справите със затрудненията при кърменето, нощното кърмене, хранене по време на кърменето, може ли да се взимат лекарства по време на кърмене.
Книгата е предназначена както за майките, така и за медицинските специалисти, които се грижат за детето през първата му година.
Хранене на бебето
Автор: проф. д-р Лиляна Трифонова
"Хранене на бебето" съдържа следните основни теми, касаещи храненето на детето от раждането до 1 година: смесено хранене, хранене с адаптирани млека, захранване, схеми за хранене на детето за всеки месец, готови детски храни. В книгата са разгледани и често срещаните проблеми, свързани с храненето: хранене на недоносено или родено с ниско тегло дете, алергия към белтъка на кравето мляко, когато детето има разстройство, когато детето няма апетит.

Изключителна ценност представлява информацията в главата "Как да приготвяте храната на бебето", където препоръките касаят както специфичните за детското хранене правила, така и здравословното приготвяне на храната въобще.

Нова е информацията в главата "Принадлежности за хранене", където подробно и в сравнителен план се разглеждат различните видове стоки, свързани с храненето.

Безспорно предимство на книгата е главата "Справочник за мама и татко", съдържаща списък на многобройните бебешки храни за здравото дете, на лечебните и специалните храни, както и възрастта, от която всички те са подходящи.

Силно постижение на книгата е начинът, по който е поднесена информацията: максимално подробни практически съвети - в съответствие с нуждите на читателя, научно доказана информация, поднесена по ясен начин.

"Хранене на бебето" е съчетание на световните постижения в областта на детското хранене и на опита на българската школа в него, съобразени с нуждите на родителите и с условията в нашата страна.

Книгата е подходящо настолно помагало за хората, които се грижат за детето през първата му година – родители, близки, детегледачки, детски медицински сестри и лични детски лекари.